Publishing Giant Bertelsmann Invests in Berlin-Based Crypto Fund

Publishing Giant Bertelsmann Invests in Berlin-Based Crypto Fund

Greenfield One, et tidligstadium med kryptovirksomhet basert i Berlin, har sikret sine første store støttespillere for et andre fond, inkludert en investering fra Bertelsmann, en privat tysk multinasjonal.

Bertelsmann er et medieselskap med en enorm portefølje, inkludert den største utgiveren av Cryptosoft bøker i den engelsktalende verden, Penguin Random House, samt musikkutgiveren BMG.

Det Berlin-baserte fondet kan appellere til eldre selskaper fordi det er regulert av den tyske regulatoren, Federal Financial Supervisory Authority (BaFin).

„BaFin gir regulatorisk klarhet og et fristed for et institusjonelt produkt som vårt,“ sa Sebastian Blum, en av Greenfields grunnleggere, til CoinDesk i en e-post og la til:

„Vi har bevisst bestemt oss for å strukturere alle fondene våre som et on-shore produkt for å gi et høyt nivå av klarhet og komfort for investorer uten eksponering for krypto ennå. Dette forårsaket ytterligere gransking og kompleksitet i fondets dannelse på vår side, men vi tror at dette viser seg å være nyttig i det lange løp. „

Grunnlagt i 2018 av Blum og Jascha Samadi, har Greenfield allerede gjort mange blockchain-investeringer i regi av sitt første fond, inkludert i NEAR, Spacemesh, Arweave og Dapper Labs.
Abonner på First Mover, vårt daglige nyhetsbrev om markeder.
Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre.

Firmaet har flere smarte kontraktblokker i porteføljen som kan kjøre desentraliserte finansieringsapplikasjoner – hvis eksisterende prosjekter begynner å migrere utover Ethereum (ETH, -1,25%). „Det ser ut til å være en trend med eksisterende Ethereum-applikasjoner som går over til andre økosystemer, noe som vi er glade for, selv om vi fortsatt er langsiktige bullish på Ethereum,“ skrev Blum.

Tidligere ga selskapet ut en rapport om styretilstanden på tvers av blockchain-prosjekter av alle slag

„Foreløpig investerer Greenfield One i det grunnleggende ved Web 3.0: Fondet fokuserer på kryptonettverk og utviklerteam som bruker blockchain-basert teknologi for å skape infrastrukturen for Web 3.0 som et grunnleggende aktivelag på internett,“ ifølge et rundskriv utgitt av selskapet.

Bertelsmann svarte ikke på en forespørsel om kommentar fra CoinDesk, men en intern talsmann bekreftet investeringen via e-post.

Det nye fondet har også allerede stengt investeringer fra et stort europeisk familiekontor kjent som Lennertz & Co., som investerte i det tidligere fondet. Greenfield nektet å opplyse størrelsen på det første fondet.

Lennertzs ​​administrerende direktør, Philipp Lennertz, sa i en pressemelding: „Crypto og Blockchain har et enormt potensiale og har lenge forlatt barndommen sin. Nå er det på tide å lage kjernearkitekturen for Web 3.0. ”